Kefélj a jövőért! Fogy a magyar, segítsen az állam párt találni!!!

/
/
263 megtekintés

Azt mindenki elismeri, hogy a népesség elöregedése komoly probléma. De sajnos az ilyen kezdeményezések, mint az IKSZ Családbarát Munkacsoport vitanapja csak még jobban kiábrándítják a fiatalokat. Ebből az országból, és ami itt folyik. A KDNP irodába meghirdetett esemény meghívójának eredeti szövege: Megdöbbentő adat, hogy hazánkban a 20-39 éves fiatalok 52%-nak nincs gyermeke, a korosztályba tartozó nők […]

Azt mindenki elismeri, hogy a népesség elöregedése komoly probléma. De sajnos az ilyen kezdeményezések, mint az IKSZ Családbarát Munkacsoport vitanapja csak még jobban kiábrándítják a fiatalokat. Ebből az országból, és ami itt folyik.

A KDNP irodába meghirdetett esemény meghívójának eredeti szövege:

Megdöbbentő adat, hogy hazánkban a 20-39 éves fiatalok 52%-nak nincs gyermeke, a korosztályba tartozó nők 88%-a pedig hajadon. A drasztikus népességfogyás jelenségével átfogóan Dr. Benda József „A szakadék szélén” c. könyve foglalkozik. Vele beszélgetünk a Családbarát Munkacsoport következő rendezvényén. Téged is aggaszt a népességfogyás? Gondolkodtál már azon, mi lesz a nyugdíjaddal? Szerinted mi az oka, hogy a mai fiatalok többsége 30 alatt nem is foglalkozik a családalapítás gondolatával? Veled mi a helyzet? Vannak gyerekvállalással kapcsolatos félelmeid?
Benda József könyvében a népességfogyás okainak felvázolása után konkrét megoldási lehetőségeket is javasol, a családok anyagi támogatásán túl pl., hogy
az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez is
– támogassa a válságba került házasságok terápiás kezelését
– a média erejét felhasználva készüljenek népszerűsítő kampányok a családos lét szépségeinek hangsúlyozására
– 30 év felett vezessék be a szingli adót
– ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke
– a fiatalok nyújtsanak önkéntes segítséget a nagycsaládosoknak terheik és örömeik egy részének átvállalásával!

Mit szólsz a javaslatokhoz? Ha te is felelősséget érzel az ország jövőjéért, gyere, vitatkozzunk a témáról egy jót! Tedd meg az első lépést!

Szingliadó? Állami támogatás párkereséshez? Vezető pozíció csak 3 gyerekkel? Erre a vitanapra érdemes lenne benézni!