Megmondták, hogy még nem lehet rámenni a Balaton jegére, erre mit csinál a barom magyar?!?!

/
/
341 megtekintés

Tegnap a csapból is az folyt, hogy szépen befagyott az egész Balaton, de még nem elég vastag jég ahhoz, hogy bárki is rámerészkedjen. Erre mit csinál a magyar? Persze, hogy rámegy és persze, hogy beszakad. Szombat délután szakadt be jég egy férfi alatt Siófoknál, a parttól mintegy 150 méterre, óriási mák, hogy nála volt a […]

Tegnap a csapból is az folyt, hogy szépen befagyott az egész Balaton, de még nem elég vastag jég ahhoz, hogy bárki is rámerészkedjen. Erre mit csinál a magyar? Persze, hogy rámegy és persze, hogy beszakad.

giphy (2)

Szombat délután szakadt be jég egy férfi alatt Siófoknál, a parttól mintegy 150 méterre, óriási mák, hogy nála volt a telefon és nem ázott be, így segítséget tudott kérni.

giphy (1)

A közeli apartmanház portása – egy nyugdíjas tűzoltó – sietett a segítségére létrával, miközben riasztotta a tűzoltókat. A létra segítségével sikerült megközelítenie a léket, de a beszakadt férfit kihúzni nem tudta, csak megtartani a tűzoltók kiérkezéséig.

giphy

A hivatásos egység egy speciális, erre a célra rendszeresített mentőpallóval közelítette meg a két férfit, akiket felhúztak a pallóra, majd a partra vitték őket. A beszakadt férfit a kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította.