Kukkants be Hans Zimmer zeneszerző elképesztő stúdiójába

/
/
240 megtekintés

Hans Zimmer neve ha nem is ismerős, az általa kreált filmzenék egyikét szinte valamennyi ember hallotta már minimum egyszer. Az 58 éves zeneszerző most megmutatta azt a helyet, ahol a zseniális művei születnek. Csak hasonló jelzővel tudjuk illetni, mint filmzenéit.

Az 58 éves, Oscar-, Grammy-, és Golden-Globe díjas német zeneszerző olyan filmzenékről híres, mint a Gladiátor, Eredet, Oroszlánkirály, Csillagok között, Az utolsó szamuráj vagy a Sötét lovag. Minden, amit a zenéről tanult, saját maga, autodidakta módon sajátított el pusztán csak megfigyelésekkel, bár zenei érzéke és érdeklődése már egészen fiatalon elkezdődött.

Kölyökként először zongorázni tanult, ami szenvedélye később is megmaradt, hiszen billentyűs tudását szinte minden filmzene komponálásánál felhasználja, és a klasszikus zenei elemekből egyedi hangzásvilágot varázsol. Azon művészek közé tartozik, akik utálnak koncertezni, hiszen művei nem a színpadra, hanem a vászonra íródtak. Az, hogy ezek az elektronikus és nagy-zenekari hangzásvilággal felépült betétdalok hol és milyen körülmények között íródtak, eddig nem derült ki, de egészen zseniális a helyszín, azt mondhatom. Lássuk!

Kattints a képre, és nyílik a galéria

[g-gallery gid=”60346″]