MENU

Header NEM 18

Amíg a szír Aleppó romba dől, a vezetők rokonsága...

Kínában akkora a szmog, hogy több helyen konkrétan megállt...

2017-01-08 Hozzászólások Látták: 1631 Életmód, Utazás

Ilyen az oroszországi mély-szegénység, ahol az emberek vadásznak és isznak

A szentpétervári Liza Zhakova és Dima Zharov fotókon örökítették meg, hogyan élnek az orosz mély-szegénységben tengődő emberek. Tákolt viskóikban, kevéske jövedelmükből az egyetlen örömforrás az alkohol és a vadászat.

Lead alatti NEM 18

Északkelet Moszkva Kosztroma régiójában olyan körülmények között élnek emberek, akiknek tényleg csak a mindennapi betevőre futja. Az erdőkben majdhogynem nomád körülmények között tengődnek, az ételt levadásszák, aprócska jövedelmüket pedig alkohol formájában elpusztítják. Mert inni az is iszik, aki addig tisztességesen, állatokat nevelve és szaporítva próbált jövedelemhez jutni, de mint mondják, részegen nem lehet dolgozni, az ember pedig maximum csak ettől lehet boldog. Közművesítve nincs, vagyis áramra csak az költ, aki nem lát a sötétben, ami hamar eljön, ha lecsúszik pár üveg sör és vodka. Az ételt elő tudják teremteni, de a sok vadászattól egyre jobban fogyatkozóban van a vadállomány, a városban pedig annyira érzik jól magukat, mint paraszt gyerek a járdán. Maximum 4 napig bírják a rozoga falujuktól távol, de aztán mindenki visszatér a megszokott kerékvágásba. Egy tanulmány szerint az Oroszországban élők 25%-a hal meg 55 éves kora előtt alkoholtól vagy a túlzott dohányzástól

Oroszországban egyébként rengetegen élnek mély-szegénységben, számuk több, mint félmillióra tehető, ami annak is köszönhető, hogy az ország gazdagabb régiói főleg a nagyvárosokra koncentrálódnak, ahol sokkal nagyobbak a bérek és a szociális szolgáltatások. Az ilyen, és ehhez hasonló falvakkal senki nem törődik.

fotó: Liza Zhakova és Dima Zharov

MEGOSZTOM

Cikk vége NEM 18

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.