Kegyetlen állatkínzás egy budapesti játszótéren

/
/
241 megtekintés

Megfagyott szerencsétlen kígyó, amit kidobott gazdája a 20. kerületben, valószínűleg megunta.

A kígyó körülbelül 1,5 méter hosszú és mindössze egyéves lehetett, pedig ezek az állatok 20–30 évig is elélnek, ha megfelelő körülmények között tartják őket. A mostanában itthon tomboló mínuszok, nem számítanak megfelelő körülménynek.

Így találták meg a teljesen megfagyott állatot

Both Zoltán vadállatbefogó a lapnak elmondta: élve kerülhetett az utcára, de trópusi állatról van szó, amely nem bírja a hideget. Hozzátette: sokan kapnak karácsonyra egzotikus állatokat, amivel nem ért egyet, mert elég gyakori, hogy kidobják ezeket az állatokat.

Mivel védett állatról van szó, bűncselekménynek is számít, hogy fagyhalálnak tették ki a boát. Ez a fajta nemrég lekerült a veszélyes állatok listájáról, bárki tarthatja otthon, csak igazolásra van szükség, hogy tenyésztett kígyóról van szó. Ugyanakkor nem veszélytelen – bár nincs méregfoga, de a kifejlett példányok elérhetik a 2-2,5 méteres hosszúságot, és meg tudnak fojtani egy gyereket, vagy egy kisebb testű állatot.

A vadállatbefogó elmondta: ha valaki szeretne megszabadulni egy hasonló állattól, hívja fel az állatkertet, vagy azt az állatkereskedést, ahonnan való.

Forrás: Bors, 24.hu