Tömegek ócsárolják a Miss Helsinki szépségkirálynőt megválasztó zsűriket

/
/
3921 megtekintés

Hangos szitkozódás követte a finnországi főváros szépségkirálynő választását, ugyanis egy olyan 19 éves lány nyert, aki alig két éve tartózkodik a balti országban, és aki még jól sem néz ki a többi lány mellett.

Egy szépségkirálynő választás már csak a nevéből is adódóan a szépségről szól, de már lassan Mensa tagnak is kell lenni ahhoz, ha valaki el akarja nyerni ezt a titulust. Hiába néz ki valaki jól, és mutat jól a színpadon, nem rúghat labdába azok mellett, akik még nyelveket is beszélnek, meg tudják fogalmazni gondolataikat a világról, és pár mondatban ki tudják fejteni, hogy milyen megoldásaik lennének a világbékéhez. Igazán fontos dolgok ezek akkor, ha megfelelő párt akarunk találni, hiszen hülyékkel nem állunk szóba. Azonban érthetetlen, hogy egy szépségkirálynő választáson a szépség miért lesz lassan utolsó szempont.

Sephora Ikalaba nigériai születésű hölgyemény, aki alig két éve él Finnországban, még 20 éves sincs, de már egy olyan rangos szépségversenyen van túl győztesként, ahol a mezőny akkor is maga alá gyűrte volna, ha azok fején zacskó van. Persze nem csúnya a lány, de szépségkirálynőhöz képest még kifejletlen báb, mintsem kecses pillangó. Az internet népe is felhördült, ahol a fő felháborodást a lány bőrszíne és az a tény adta, hogy miért olyan lesz királynő, akinek még szinte meg sem száradt a festék az állampolgársági igazolványán. Sokan azt sem értik, hogy honnan szalajtották a zsűritagokat, akik inkább tartották szem előtt a politikai korrektséget a szépségnél, vagy egyszerűen vakokat ültettek be, akik találomra böktek a befutóra.

Szerinted megérdemelte a lány az első helyet a Miss Helsinki szépségversenyen?