Íme a kínai zsírkirály disznó, nem hiszed el mennyit nyom!

/
/
221 megtekintés

Gigantikus sertésre büszkék a népes Kínában. Addig tömték táppal a rengő hájú jószágot, amíg elérte a 750 kilogrammos tömeget. Amikor eljön a bökés napja, erre dupla páleszt kellene bedobni, de a három éves koca még vígan túrhatja a moslékot. Gazdája a kitüntető cím birtokában úgy érzi, már csak a csillagos ég a határ. Életben hagyja […]

Gigantikus sertésre büszkék a népes Kínában. Addig tömték táppal a rengő hájú jószágot, amíg elérte a 750 kilogrammos tömeget. Amikor eljön a bökés napja, erre dupla páleszt kellene bedobni, de a három éves koca még vígan túrhatja a moslékot. Gazdája a kitüntető cím birtokában úgy érzi, már csak a csillagos ég a határ. Életben hagyja Karaj Kisasszonyt, hátha felszed még egy-két kilót.

https://www.youtube.com/watch?v=PlVO7C0VY1c

Sokkal amúgy mi sem maradtunk le. A hazai disznókirály, Béla egészen a 600 kilóig jutott, naponta három kiló takarmányból készült moslékot kapott enni, nassolni pedig idénynövényeket rágott, Imre gazda szerint Béla kedvence a földieper és kicsit paradox módon a tepertő volt.

A kés végül nyolc évesen, 2014-ben érte utol Bélát, a toron Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is részt vett, aki gázperzselővel tisztította meg a sertés bőrét az állat levágása után.