Te recskázól a munkahelyen? Pedig kéne, mutatjuk miért!

/
/
14010 megtekintés

A cigiszünet helyett sokkal hatékonyabban is elüthetnénk az idő a melóban, mondjuk egy kis önkielégítéssel. Legalábbis a szakértők szerint sokkal többre mennénk vele.

A Metro alaposan körbejárta a munkahelyi önkielégítést. Korábbi felmérésekre hivatkoznak, melyek bizonyítják, hogy az alkalmazottak legalább harmada így is – úgy is szakít magának időt arra, hogy kicsit “ellazuljon” munkaidőben.

Emellett szakértőket is megszólaltattak a témában; a nottinghami Trent egyetem pszichológia tanszékén dolgozó Mark Sergeant szerint például, a munkavégzés szempontjából rendkívül hatékonynak.

  • segít a feszültségoldásban, a stressz leküzdésében,
  • remek eszköz önmagunk jutalmazására,
  • és motivációnak sem utolsó: tudjuk, hogy kellemes (másod)percek várnak ránk, ha kitűzött céljainkat teljesítettük.

Egy másik pszichológus, Dr. Cliff Arnall további előnyöket sorol: szerinte az agresszió csökkentése mellett az önkielégítés arra is kiváló, hogy utána megnövekedik a koncentrációs képesség, sokkal hatékonyabb lesz a munkavégzésünk, és többet mosolygunk.

Fontos, hogy a csendes pihenőre elvonuló dolgozók tényleg csendesen végezzék dolgukat, mert a kiszűrődő élményzajok kifejezetten kellemetlen pillanatokat okozhatnak. Az is lényeges szempont, hogy csak azok vonuljanak el egyszemélyes szexuális kalandokra, akik bármilyen környezetben könnyen el tudják juttatni magukat a csúcsra, mert ha nem járnak sikerrel, az csak növeli a frusztrációt.