Így kell beszélni a behajtókkal telefonon, a fazon korrektül leoltja a csajt

/
/
5311 megtekintés

Nincs anyázás, nincs hőbörgés, nyugodtan, higgadtan hárít, intelligens szótépéssel küldi el szerencsétlen ügyintéző hölgyet a sunyiba.

Az egy dolog, hogy a behajtó cég próbálja végezni a dolgát, az pedig egy másik, hogy ezt hogyan teszi. Ha meghallgattad tanulságos lehet ez a két komment a videó alól. Van aki szerint emberünk a hülye: “Tájékoztatni próbálták volna a fószert, a saját érdekében. A szomszédom 200ezres tartozása már elhagyta a másfél misit, mert kb. ilyen okoskodó volt. A poén, hogy a bíróság nem értékelte az okoskodását és úgy röpködött a 200 meg 600ezres “kamat”, hogy csak na. Nem az Intrum, hanem a Cetelem már előtte tájékoztatta, de gondolom a szerződést is leszarta, ilyen higgadtan kezelte. Az Intrum csak intézni próbálta volna jutalékért cserébe a dolgot. Mikor a Cetelem lehúzza a fickóról a bőrt is majd, s a közjegyzői felszólítás és peresítési eljárás 2x-i díja, ügyvéd és perköltség, esetlegesen a végrehajtási díj is rátevődik, akkor majd les, mint hal a szatyorban. Aki tartozik, az intézze a tartozását, ne jópofáskodjon.”

Office rage series – businesswoman received bad news

De van aki neki ad igazat. “Az nem jópofáskodás, hogy a pasinak tök igaza volt. Jogi ügyben (és a tartozás ugyebár az) valóban tértivevényes levelet kell küldeni és nem sima levelet. Ennyi. Tök igaza volt. “

“1. A srác egy pillanatig nem tagadja a tartozást 2. Adna is valószínűleg adatot a nőnek, ha hajlandó lett volna a törvény által előírt azonosítást elvégezni 3. Úgy tűnik egyikőtök sem hallott még a social engineering fogalmáról. Elég kifigyelni, hogy kaptál hivatalos levelet (jelen esetben Intrum) és ismerni a telefonszámodat. Ha elég nagy birka vagy, és felhív valaki, hogy xy az Intrumtól és azonosítsd magad, már ügyesen meg is szerezte a személyes adataidat. Gyanítom az sem esne jól, ha csak egy BKV bírságot csapnának így a nevedre és járhatnál hónapokig bizonygatni, hogy de az nem te voltál. És örülj, ha ennyivel megúszod. Tény, a srác “szívatja” a telefonost, de teljesen joggal.”

10/10-es hárítás volt, vagy csak egy körmönfont kretén?