12 okosság a gyorséttermekben felszolgált kajákról

/
/
5214 megtekintés

Tisztában vagyunk, hogy nem a gyorséttermi kajáktól lesz kockahasunk, hosszútávon nem egészségesek, és nem is mindenki szereti, de a naponta milliókat kaszáló franchise-ok nagyon jól tudják mi kell a népnek. Ezzel a 12 okossággal azonban nem mindenki szembesült még, de most itt az ideje.

A húsokat jó előre megfüstölik, azaz olyan aromákat adnak hozzá, amivel átverik az ízlelőbimbóid. Amíg komótosan lakomázol és a nagyszülők ósdi füstölőjében csüngő kolbászok és szalonnák futnak át az agyadon, addig mesterséges adalékokkal füstölt ízűre varázsolt hamburgerhúst nyelsz le.

Gyorsétteremben salátát kérni olyan, mint kocsmában alkoholmentes sört vedelni. Sok értelme nincs, ugyanis a hozzáadott adaléktól pont, hogy nem leszel soványabb, a salátákhoz adott öntetek összetevőiben pedig még a bejáratott dolgozók sem járatosak. Az biztos, hogy a mérleg nyelve ezektől sem az elvárt irányba fog kilengeni. Ugyanúgy dagadni fogsz, mint a tápos csirke.

Egyrészt költséghatékonyabb a papír poharas megoldás, másrészt sokak szerint olyan kémiai anyagokkal van a karton átitatva, ami nem csak függőséghez vezet, hanem az idegrendszert a nem várt irányba módosítja. Az ember hajlamosabb lesz a depresszióra és a koncentrálóképesség hiányára.

A reggeli tojásos szendvics nem feltétlenül csak egy falusi portán kapirgáló tyúknak köszönhető, hanem olyan E-számos adalékoknak is, amit kémcsőben, mesterségesen állítanak elő. ízre, állagra kopp ugyanaz. Meglepő? Kizárt!

Amikor a várost csak tévében látott hétköznapi ember betér egy gyorsétterembe, és szembesül a korlátlan üdítőfogyasztás élményével, hamar elmegy a kedve a felhígított löttyöktől, mert ne higgyük, hogy gyári, flakonos üdítővel fogják oltani a szomjunkat. Ha már gazdaságosabb is a nagykóla a mi pénztárcánknak, a forgalmazó jelentős sarcot lehúz még akciósan is a bugyellárisról.

Ha úgy döntenél, hogy kedves édesanyádat is megleped pár hambival, azért arra számoljon, hogy bivalybasznádról hazafuvarozva nem azt az élményt fogja nyújtani a sültkrumpli és a húsos szendvics, amit frissen elfogyasztva tapasztalsz. Pár perc, és a cuccot felmelegítve sem fog rákapni az ízére.