Bajos élelmiszerek elfogyasztásához mutatunk pofonegyszerű technikákat

/
/
1932 megtekintés

9 ételről derül ki, valójában mennyire is egyszerű megenni őket.

Vannak olyan ételek, amiket nem lehet szélsebesen megenni, pedig már vödör számra csorog a nyál a szánkból. Jól próbálunk lakni belőlük, de meg kell szenvednünk a hámozással, pucolással, várni pedig nem tudunk addig, amíg két pofára elegendő mennyiséget halmozunk fel egy tálkába. Vannak azonban végtelenül egyszerű módjai is annak a 10 nyalánkságnak, amiről eddig azt hittük, csak púp a hátunkra.

Torta szeletelésnél jobb, ha nem a széléből szeljük ki a cikkeket, hanem egyenesen bumm bele a közepébe. Hacsak el nem fogy az egész, célszerű a közepéből kivágni egy darabot, hogy aztán egész egyszerűen összetapaszthassuk a két maradék felet. Ezzel a módszerrel valamennyire elkerülhető a tészta kiszáradása.


Ha kell egy kis lime a szeszhez, egy erős marokra van szükség, hogy minden lé cseppet kifacsarjunk a gyümiből. Kivéve akkor, ha tudunk egy jobb módszert az erős kezeken kívül, ami abból áll, hogy csak okosan kell bevagdosni a szeleteket, ami után már egyszerűbb a csűrölés.

Amikor egyszer be akartam zabálni kiviből, a harmadik után már idegbajt kaptam. Egyrészt nem tudtam azzal várni, mire egy tetemes mennyiséget meghámoztam volna belőle, másrészt annyira tökölős, hogy inkább minden 10 perces munkafolyamat után egyben bekaptam az egészet. Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna kanállal kienni a belsejét.

Akinek a gránátalma a kedvence, az csak vágja le az alsó és felső részét, óvatos bemetszésekkel szeldelje darabokra, aztán már lehet is fogyasztani.