Börtönbe kerül Jeddi, a migránsokra kormányt rántó kamionsofőr

/
/
19800 megtekintés

De nem azért amiért hinnéd. Mert a világ nem fekete és fehér, és Jeddi sem Jedi-lovag.

Jeddi Árpád Levente még 2015-ben került köztudatba, amikor randalírozott a franciaországi Calais-nál, ahol kissé eldurrant az agya az áldatlan állapotok miatt. Többször menekültekre rántotta a kamionja kormányát, és közben válogatott magyar káromkodásokkal kínálta meg az út szélén csordában vonuló migránsok csoportját.

Akkor komoly botrány kerekedett az ügyből, jöttek a vélemények pro és kontra, bíróság elé került az ügy, és azt hihetnénk, hogy ennek eredményeképpen kerül hűvösre a magyar kamionos. Nos nem, az ok sokkal prózaibb.

Kábszi.

A Forecourt Trade brit szakportál számolt be arról, hogy a 47 éves magyar férfit 3 év börtönbüntetésre ítélték április 18-án az Egyesült Királyságban, méghozzá csempészetért.

Jeddi Árpád Leventét a brit határőrök még 2016. október 19-én kapták el, 880 kilogramm csempészett cigarettát találtak a kamionja rakterében (174.328 font, azaz több mint 62 millió forint értékben). A csempészárut ünnepi csomagolópapírban rejtették el. Miután “Jeddit” átkutatták, 6 gramm kokaint, 81 gramm amfetamint, könnygázt és több kést is találtak a sofőrnél.

A Canterbury Koronabíróság 11 vádpontban találta bűnösnek “Jeddit”, aki április 20-án meg is kezdte 3 éves börtönbüntetését. – írta az alfahír.hu

Már a migráns-botrány előtt is ült börtönben a kábítószer miatt, de úgy tűnik jó szokásával nem hagyott fel a rácsok mögött töltött idő után. Most, hogy híres lett a bevándorlók körében, akik komoly számban képviseltetik magukat az angol büntetésvégrehajtó intézetekben is, bizony kemény évek várnak rá. Kőkemények.