Az Adobe főhadiszállásán dolgozók élete szinte tündérmesébe illő

/
/
3358 megtekintés

Aki az Adobe cégnél melózik, összeteheti a két kezét, legalábbis a cég főhadiszállását látva ez a benyomás.

1994-ben az Adobe San Jose-ba költöztette székhelyét, ahol jelenleg 2500-an dolgoznak, de nem ez az egyetlen otthona a cégnek, van még hat másik, ahol összesen 15 ezer embert foglalkoztatnak.

A közelmúltban vérfrissítésen esett át a központ egész területe, ami 143 ezer négyzetméteren terül el.

Mondani sem kell, hogy a cég belső részei nem csak modernek, de rendkívül kreatívan felszereltek, aminek az a lényege, hogy a dolgozók szeressenek itt lenni, itt dolgozni, és a környezetük inspirálóan hasson a munkavégzésükre.

A cég vizuális téren dolgozó munkatársai egy különös hang- és videóanyagot is készítettek, ami a munkahelyen dolgozók egész napos beszélgetéseiből és az egyéb háttérzajokból áll.

A modern részek mellett egy kicsit vissza is ugrik az ember az időben, ami a kilencvenes évek hangulatát idézi. Régi telefonfülkék, egy ósdi számítógép, amelyen még a photoshop kezdeti verziója zötykölődik.

Nem kell az irodában kattintgatni az egérrel, amikor az érintőképernyős kijelzők segítségével szinte ez ujjmozdulattal előhívható minden információ.

A különféle kávézókban és éttermekben csak az nincs, ami valójában nem is létezik. Kávé- és ételkülönlegességek várják a munkában pillanatnyilag megfáradt dolgozókat, hogy a pazar környezetben egy traccsparti közben kikapcsolódjanak.

A péntekek arról szólnak, hogy aki hétvége előtt leteszi a lantot, a pihenés megkezdése előtt elfogyasszon pár pofa ingyen sört, vagy pár pohárka bor mellett sajtokat kóstoljon miközben jókat beszélgetnek.