Íme a világ 10 legdrágább új autója

/
/
22269 megtekintés

Most kizárólag olyan kocsikat vonultatunk fel amihez sokszor még egy lottó ötös is kevés volna. Ezeket az autócsodákat tényleg csak a dúsgazdag emberek engedhetik meg maguknak.

Az itt felsorolt árak a gépjárművek újkori vételárát mutatják. Mivel igazi ritkaságokról van szó, ezért egyáltalán nem ritka, hogy néhány évesen már kétszer annyit érnek, így igazán jó befektetésekről van szó.

10. Bugatti Chiron – 2,5 millió dollár

A Chiront egy szédületes, 1500 lóerős erőmű mozgatja. A 8 literes W16-os motor nem meglepő módon olyat gyorsul, hogy maga alá gyűri a betont, a 100km/h elérése alig 2,5 másodpercig tart, a végsebesség pedig elméletileg 435 km/h (egyelőre még senki nem merte kipróbálni). Az autó ennek megfelelően nem olcsó, egy Chironért legalább 2,5 millió dollárt, azaz 690 millió forintot kell fizetni.

9. Pagani Huayra BC – 2,6 millió dollár

Milliók rajonganak a Pagani Huayra gyönyörű formájáért és V12-es AMG eredetű motorjáért. Horacio Pagani és csapata azonban nem elégszik meg ennyivel, ezért tavaly bemutatták a Huayra még vadabb verzióját, a BC-t. Persze ennek meg is kéri az árát a Pagani, egy Huayra BC 2,6 millió dollárba, azaz 718 millió forintba kerül. Venni azonban már nem lehet belőle, mivel a tervezett 20 darabos mennyiséget már eladták.

8. Ferrari Pininfarina Sergio – 3 millió dollár

Ha nem akarsz tucat-Ferrarit, akkor ezt a modellt neked ajánljuk, mert ebből garantáltan nem jön szembe másik. A Pininfarina nem más, mint a 458 Italia alaposan módosított verziója. Az új, lenyűgöző külső és az átalakított beltér ugyanazt a 4,5 literes, 562 lóerős V8-asat takarja, mint ami a „széria” 458 Italiaban is megtalálható. A hátsókerék-hajtású Sergio-ból összesen 6 darab készült, az egyes példányok pedig 3 millió dolláros, azaz 830 millió forintos áron találtak gazdára.

7. Bugatti Veyron Mansory Vivere – 3,4 millió dollár

A Bugatti Veyron már önmagában sem tartozott az elérhető árú autók közé, de azért a Mansory úgy érezte, ideje megfejelni még néhány extrával az 1200 lóerős járművet. Így került szénszálas karosszéria, újragondolt, még több karbon elemet tartalmazó belső tér, spoiler készlet, új hűtőrács és LED lámpa az autóra. Ezekkel az autó ára elképesztő, 3,4 millió dollárra nőtt, azaz egyetlen példányért 940 millió forintot kellett fizetni.

6. Lykan Hypersport – 3,4 millió dollár

A Halálos Iramban 7 egyik legemlékezetesebb jelenetében Dominic Toretto  három felhőkarcolón ugratott át ezzel a szupersportkocsival, amely a libanoni W Motors műhelyéből gördült ki. A futurisztikus belső dizájnnal megáldott autóba a Porsche 3,7 literes, duplaturbós, 780 lóerős motorja került. Az idén tavaszig gyártott sportautó egyetlen darabjáért 3,4 millió dollárt, azaz 940 millió forintot kértek.