Egy vidéki lakás árából most saját ruhahajtogató robotod lehet

/
/
2258 megtekintés

Tizenkét év fejlesztés után most végre piacra kerülhet a Japán ruhahajtogató robot.

Minden férfi rémálma a háztartásban felmerülő munka. Erre ott vannak a csajok, csinálják ők, de mi van ha nincs kéznél egy se, akkor nekünk kell mosni, vasalni, takarítani. A mosásra már ott a mosógép ami teszi a dolgát, de mi lesz a tiszta ruhával, az nem fog magától a szekrénybe kerülni. Utálunk hajtogatni de most erre kínál megoldást egy Japán cég. A Seven Dreamers már régóta foglalkozik a problémával, a Laundroid nevű terméke 12 éve áll fejlesztés alatt, és a ruhák formáját optikai módon próbálja felismerni. Most nagyon úgy fest végre sikerül piacra dobniuk, bár a pontos megjelenést még nem tudják, de a vállalat ettől függetlenül előrendelhetővé tette Japánban, méghozzá igencsak megdöbbentő 1,85 millió jenes átszámítva 4,6 millió forintos áron.

A Laundroid alapvetően egy mobilos alkalmazással konfigurálható, de mint most kiderült, támogatja a hangvezérlést is. Ez nem a nyilvánvaló módon működik, a hangvezérlési funkcióhoz vásárolni kell külön egy méregdrága Lumigen okos asztali lámpát, azon keresztül lehet utasítgatni. Ennek az ára durván 200 ezer forint lesz.

A Laundroid használata elméletileg egyszerű: a legalsó fiókba kell tenni a ruhadarabokat, középen történik a csoda, felül pedig kivehetőek a már összehajtogatott ruhák. A feladat komplexitásától függően a ruhákat egyenként 3-10 perc alatt hajtogatja össze.