Eddig csak filmvásznon látott, behemót robotot épített egy koreai cég

/
/
3631 megtekintés

Humanoid robotot épített egy koreai cég, lassan itt a valós avatar.

A Method v2 névre keresztelt robotot egy dél-koreai cég valósította meg annak a Vitaly Bulgarovnak a közreműködésével, aki a Robotzsaru, a Transformers és a Terminátor filmek vasembereinek megalkotásánál is nagy szerepet játszott.

A Hankook Mirae Technology cég négy méteres és 1,36 tonnás behemótja még csak járni tanul, mint a legtöbb gyerek, de 2017 végére már piacra dobhatják azok számára, akik ki tudják fizetni a 8 millió dolláros vételárat. Az érdeklődés nem maradt el, hiszen az ember által működtetett szerkezet az élet minden területén megállhatja majd a helyét, így egy építkezésnél, szórakoztatásnál, gyárakban, de főleg a hadászatban is fontos szerepet tölthet be. A cég elnökét, Yang Jin-Ho-t már meg is kérték, hogyha lehet, az ország demilitarizált területeire lehetőleg jól felszerelt monstrumokat is készítsen, ami így emberáldozatok nélkül is képes lesz elvégezni a feladatait.

Az Avatar című moziból is jól ismert, Mitsubishi MK-6 Amplified Mobility Platform elnevezésű robotra hasonlító eszköz karjai egyenként 130 kilót nyomnak, annak mozgatását a pilóta végzi el, de mivel hidraulikusan működnek, sokkal nagyobb erőt képesek kifejteni, mint egy átlagember.

Az Avatar mozi robotja