Sivár pusztaságból varázsolt nyüzsgő esőerdőt egy természetbarát házaspár

/
/
2256 megtekintés

Kihalt pusztaságból 26 év alatt varázsoltak nyüzsgő paradicsomot a lelkes természetbarátok.

Majd harminc éve egy házaspár arról álmodott, hogy vásárol egy olyan telket, amelynek közepén, egy domb tetején van a házuk, ami a völgyre néz, a ház körül nyüzsgő erdő, abban pedig vadállatokkal tarkított állatvilág él. Elhatározták, hogy megvalósítják az álmaikat, vásárolnak egy telket, ahol mindezt létrehozhatják. Beutazták a világot, végül India Kodagu körzetében akadtak egy 300 hektáros, lecsupaszított területre, amibe sivár kinézete ellenére azonnal bele is szerettek.

Kodagu körzet az évek során brutális változáson ment keresztül. Az egykor erdővel borított területek mára kopár vidékké alakultak az erdőirtások miatt, amelyek helyén termőterületeket, rizs- és kávéfültetvényeket hoztak létre.

Pamela Gale Malhotra és Anil Malhotra 1991-ben vásárolta a hatalmas területet, amit 26 év alatt szó szerint felvirágoztatott. A SAI Sanctuary névre keresztelt vadrezervátumuk áldozatos és kitartó munkájuknak köszönhető. Pénzt és energiát nem kímélve a két kezükkel ültették vissza a növényeket, hogy a mára felvirágoztatott esőerdő nem csak nekik, hanem az abban élő állatoknak, köztük tigriseknek és elefántoknak is menedékként szolgáljon.

Amikor a házaspár először lépett a lepusztult területre, szinte csak a száraz talaj ropogását hallották a lábaik alatt, amit mára 200 veszélyeztetett növény- és állatfaj zajongása váltott fel.