Egy étterem, ahol a pincérek elfelejtik a rendelést, és senki nem azt kapja, amit kért

/
/
3416 megtekintés

Beteg embereket foglalkoztat egy étterem, és senkit nem izgat, ha nem azt kapja, amit rendelt.

Baromi idegesítő tud lenni, amikor rendelsz egy brassói aprópecsenyét, de túrós csuszát kapsz a tányérodra, vagy annak ellenére vágnak eléd egy kaszrol májat, hogy kismilliószor elmondod, mennyire utálod. Előfordul, maximum ha többször történik meg, akkor más törzshelyet választasz, de az még soha nem jutott eszünkbe, hogy ilyen helyre direkt menjünk.

Tokióban ugyanis nyílt egy étterem, ahol direkt olyan pincéreket foglalkoztatnak, akik demenciával küzdenek, így már akkor sem emlékeznek arra, hogy mit kértél, amikor kiejtetted a szádon. Teljesen zsákbamacska, hogy pontosan mit is tálalnak majd eléd, de éppen ez benne a különleges. A Rendelési hibák éttermében igazi kuriózum a felszolgálás, de aki ide betér, az teljesen fel van készülve az élményre.

A kezdeményezés teljesen szándékos, amivel próbálják közelebb hozni az efféle betegségekkel élőket az egészségesemberekkel, hogy mindenki lássa, ők is tudnak hasznos tagjai lenni a társadalomnak. Az étterem egyelőre próba jelleggel üzemel, de akkora a sikere, hogy hasonló módon fognak megemlékezni az Alzheimer világnapról is.

Egy Mizuho Kudo gasztroblogger is meglátogatta az éttermet, a meglepetés azonban őt sem kerülte el. Hamburger helyett japán gombócokat kapott, de az előre várható baki ellenére is végtelenül elégedett volt. Az étel ízlett neki, a pincérek pedig egytől egyig nagyon vidámak és kedvesek voltak.