Azt hitte meghal, végül csak a fél arcát vesztette el a dinnye méretű tumor miatt

/
/
921 megtekintés

Egészséges volt, aztán egy ritka tumor miatt kellett eltávolítani a fél arcát.

Tim McGrath 2014-ben fájó állkapcsi panaszokkal fordult orvoshoz, de miután megröntgenezték, hatalmas volt a megdöbbenés. Kiderült ugyanis, hogy a férfi arcában akkora tumor van, mint egy teniszlabda, ami a folyamatos szövetroncsolásokkal még tovább terjedt. Mivel a ritka betegség rezisztens volt a kemóra, az orvosok egy 30 órás műtéttel távolították el a daganatot.

így nézett ki a férfi a daganat előtt

A műtét után próbálták a férfi arcát helyreállítani, de annyira érzékenyen viselte a teste a beavatkozásokat, hogy egy évig szinte csak a nyers hús tátongott a férfi bal arcfelén. A tükörbe nézve sosem hitt a gyógyulásában, de miután Dr Kongkrit Chaiyasate kezei alá került, mondhatni csodát tett a lehetetlenből. Az arcrekonstrukció során szöveteket kellett venni a férfi lábából, hátából, csontokat a lapockájából és a bordáiból.

Több, mint 20 műtéten van túl, és ugyan nem nyújt biztató látványt, de az arca még közel sincs kész. Mivel ezek a beavatkozások eléggé megviselik a szervezetét és komplikáltak is, a legközelebbi beavatkozás majd 2018-ban esedékes.

Anyagiakban sem volt ez túl egyszerű időszak a 38 éves férfinak, hiszen már csak az első nyolc hét kezelési költsége meghaladta a 30 millió forintot. Egy adománygyűjtő kezdeményezésnek hála, az anyagi terhek nagy részét sikerült levenni a férfi válláról, hiszen az összegnek hála az orvosi költségek nagy részét sikerül belőle fedeznie.