Összeáll a mesterhármas, Joe Pesci is beszállt De Niro és Pacino mellé

/
/
9374 megtekintés

Martin Scorsese 2010 óta próbálja összehozni a The Irishman című gengszterfilmet, méghozzá nem is akármilyen szereposztással.

A pénz végre összegyűlt a projektre, már a forgatás kezdetét is kitűzték, az viszont egészen mostanáig kétséges volt, hogy Robert De Niro és Al Pacino mellé vissza tudja-e a csábítani Joe Pescit, aki a kilencvenes évek végén visszavonult a színészettől.

Pesci körülbelül ötvenszer kosarazta ki Scorsese-t, mire a legendás rendező végre rá tudta venni. Pesci már háromszor dolgozott együtt Scorsese-vel. Az 1980-as Dühöngő biká-ban a főhős öccsét játszotta, majd tíz évvel később a Nagymenők-ben egy pszichopata gengsztert. Mindkét alakításáért Oscarra jelölték, az utóbbiért meg is kapta a díjat. Legutóbb az 1995-ös Casinó-ban állt Scorsese kamerája elé, abban is lobbanékony természetű bűnözőként láthattuk. Atyaég mekkora filmek ezek, aki még nem látta volna őket, annak kötelező!

A The Irishman címszerepét Robert De Niro játssza. Frank Sheeran második világháborús veterán volt, aki később a maffia bérgyilkosaként dolgozott. Ő ölte meg Jimmy Hoffa szakszervezeti vezetőt, legalább 25 gyilkosság fűződik a nevéhez, és a Kennedy-merényletről is azt állította, hogy exkluzív információi vannak róla. Joe Pesci egy pennsylvaniai maffiafőnököt formál majd meg, Russell Bufalinóról régóta gyanítják, hogy köze volt Jimmy Hoffa eltüntetéséhez. Al Pacino szerződését jelenleg véglegesítik, és akár még a mostaninál is álomszerűbb lehet a film szereposztása.

A The Irishman forgatása augusztusban kezdődik New Yorkban és decemberig tart majd. Ha minden a tervek szerint halad, 2018 végén kerül majd a mozikba.