Ez már a kávé készítés mesterfoka, amikor a baristában kész művész lakozik

/
/
932 megtekintés

A barista a kávé tudományának nagy szakértője, de ilyen cappuccinokra csak kevesen képesek.

Csak kevesen nem élnek a reggeli feketével, mert szinte minden háztartásban rituálé lenyomni egy házi főzésű kávét. Az ember cukrozza, ízesíti, aztán magányában elkortyolja, hogy aztán napközben is leküldjön pár csészével.

Rendszerint nem bíbelődünk annak díszítésével, de a jobb helyeken külön barista foglalkozik a dizájnnal. A feladatuk, hogy minden kávéfajtát ismerjenek, tudják hogyan termesztik és tartósítják őket, és persze az sem hátrány, ha már túl vannak pár évnyi tapasztalaton, mert kezdőként kizárt, hogy ilyen motívumokat készítenek a csészébe. Ez már a kávékészítés mesterfoka, vagyis amikor a baristában egy művész veszett el. Ilyen ínyencségeket látva az is rászokik, akik addig mereven elhatárolódott a kávézástól.