16 furcsaság, amivel itthon nem találkozhatsz, csak Japánban

/
/
4172 megtekintés

Nem csak okos dolgokra képesek a Japánok, vannak náluk furcsaságok is bőven.

Amikor az ember utazik, elengedhetetlen, hogy összehasonlítja a környezetét az otthonival. Ami tetszik, azt hiányolja, ami idegesíti, annak örül, hogy nálunk nem alkalmazzák. Japán az a hely, ahol igazából mindent megvalósítanak, sok minden másként működik, de mégis működik. Furcsaságok, amiket csak akkor tapasztalhatsz, ha oda utazol, vagy ha végigfutod ezt a 16 fotót.

Az oshiya, vagy más néven tuszkolók, a japán metró egyik alap kellékei. Főleg diákok végzik félállásban, akiknek nagyon egyszerű a feladatuk. A zsúfolásig telt metrókocsikba segítenek azoknak beszállni, akik egyébként nem férnek fel. Addig-addig lökdösik a pácienseket, amíg a metró el nem tud indulni, és senki nem marad a peronon. Zseniális.

Sosem gondolnád, hogy egy dinnyéért képesek kiadni 7 millió forintot, pedig a Yubari Kingért fizettek már ennyit. A horrorisztikus ár oka a gyümölcs ritkasága, amit Hokkaidó szigetén termesztenek elég kis mennyiségben.

Japán Nestlé gyára a KitKat csokikból nem kevesebb, mint 200 féle ízűt gyártott az évek során. Az alapkínálat mellé folyamatosan bővülő ritkaságokat készítenek, mint például a wasabis, chillis, szakés, lilaburgonyás, vörösbabos, szójaszósos ..stb ízek.

A feketeleves mellé gyengédséggel is szolgálhatnak a Japán kávézók, ahol felár ellenében egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a férfiak. Ledőlhetnek egymás mellé a pincérnővel, szemezhetnek, kacérkodhatnak, flörtölhetnek a felszolgálókkal, de csak ennyi. Nem történhet több, hiszen itt csak a vizualitás a lényeg.

Tucatnyi féle vonatot képes felvonultatni a felkelő nap országa, olyanokat is, amelyeket csak mesékben látni. Példa erre Thomas figurája is, akik a gyerekek nagy örömére a valóságban is létezik. Olyan szerelvényeket is alkalmaznak a japánok, ahol külön csak a nők számára van hely, hogy a férfiak olykor igen kirívó pillantásaitól megóvják őket.

Japánban minden 25 emberre jut egy automata, amiből konkrétan mindent meg lehet vásárolni. Nem csak főtt kajákat, italokat lehet beszerezni, hanem olyan bizarr termékeket is, mint a használt bugyik. A japánok imádják az automatákat, ami szinte mindenhol megtalálható.

Léteznek olyan helyek, ahol nem csak ihatod a bort, de fürödhetsz is benne. Ha nem nagyon bírod a szőlőből készült élvezeteket, akkor választhatsz kávét is, de ha szerencséd van, akkor más innivalóban is pancsolhatsz.

A cseresznyevirágot Japánban vallási kultusz övezi, ami nem csak az ország jelképe, de az identitásuk elválaszthatatlan része is. A cseresznyevirág apró szirmai a múlandóságot, a megújulást, az élet körforgását és az újjászületést szimbolizálják, nem véletlen hát, hogy közkedvelt díszítőelem nem csak a gasztronómiában, hanem az élet minden területén.