16 furcsaság, amivel itthon nem találkozhatsz, csak Japánban

/
/
4219 megtekintés

Nem csak okos dolgokra képesek a Japánok, vannak náluk furcsaságok is bőven.

A tömegközlekedésen senki nem kínálgatja a helyét. Aki először érkezik, az ül le, persze mindig vannak jófej kivételek.

Sajnos nem létezik az országban divatrendőrség, akik jótanácsokkal láthatnák el az embereket öltözködés terén. Főleg a kirívó ruházatok dominálnak élénk színekkel. Aki netán mégis divatosba nyomulna, a harmónia náluk sem szempont. Márkás ruhák, de színben teljesen eltérőek, különbözőek.

A szabályos hollywood-i fogsor helyett a yaeba, vagyis a kettős fog a divat. A fiatalok nem fogszabályzót kérnek szülinapra, hanem pontosan olyan kusza rágókat, amikkel kitűnhetnek a többségből, amivel szerintük sokkal bájosabbá válnak.

Egy repülővel landolni egyszerűbb feladat, mint a Japán mosdókban megtanulni mi és hogyan működik. Annyi a gomb, mint az űrhajókon, és már első ránézésre sem feltétlenül tisztázott, hogy mit hová.

Ha imádod a múzeumokat, ide feltétlenül el kell látogatnod. Tokióban ugyanis megnyílt az első WC múzeum, ahol interaktív kiállítás keretében ismerkedhetsz meg az emberi és állati ürülékkel, a különböző típusú WC-kel. A tárlat olyan témákat boncolgat, hogy 2100-ra hogyan lehet majd kezelni az akkorra 10 milliárdra nőtt világpopuláció szennyvíz elvezetését. Ha ez nem lenne elég, akkor kula-sapkában lehúzhatod magad egy óriási WC-n.

Ha már csokiban is gyártanak százféle ízűt, akkor miért pont a fagyit hagynák ki a szórásból? Tészta, lóhús, de akár sör ízesítésű nyalánkságot is találhatsz

Okunoshima-szigetét benépesítették a nyulak, ugyanis a második világháború idején rajtuk kísérletezgették a különféle harci gázokat. Miután a projektet felszámolták, mindenki lelépett a szigetről, csak a nyulak nem, akik azóta jócskán elszaporodtak. Épült ide egy szálloda is, de az emberek főként a tömegével ugrándozó, aranyos jószágokra kíváncsiak.

A farmerből és bugyiból készült hibrid ruhadarab eredetileg Brazíliában készül, de a Japán piacra. A kirívó öltözködési szokások miatt itt igencsak kelendő, az itt élő férfiak nagy örömére.

forrás: brightside.me