Idén is horrorisztikus áron ehetsz meg egy giroszt a Hungaroringen

/
/
13200 megtekintés

Nem meglepő, hogy idén sem a hazai bérekhez mérten hangolják az árakat a kajákhoz. Kész rablás idén is a Ring.

Megérkezett Magyarországra a száguldó cirkusz, és a formaautóktól már csak az árak mennek fel gyorsabban. Szerencsétlen hétköznapi melós egész évben gürcöl, hogy a kölykét kivigye legalább egyszer megnézni a versenyt, de konkrétan éhen halnak, ha nem visznek magukkal otthoni csemegét. 1500-ból maximum egy két ujjnyi méretű rétest tömhetsz magadba, a girosztálért már mélyebben kell a zsebbe nyúlni. A cigarettapapír vékonyságú hamburgerhúsos élvezet 1800-nál kezdődik, de standfüggő, hogy elszaladjon az 3000 forintig is.

Persze érthető a dolog, ha az eladók érdekeit nézzük. Mi sem pár száz forintért vonulnánk ki egy gulyáságyúval, de azért szempont lehetne a magyar melós átlagbére is, ha már magyar honban, magyar embereknek is szól a Forma-1. De nem nekünk szól, főleg külföldiekre vannak árazva a motyók, amit rajtunk kívül bármelyik szomszéd állampolgára kicsenget zokszó nélkül, plusz egy ezres borravalóval. Szívesen megkérdeznénk egy ottani standost, árulja már el, mennyiért bérelhető egy mogyoródi, pálya melletti kulipintyó, amiből egy versenyhétvégén akár több száz szendvicset is kiárulnak. Gyanítom, pár száz ezren is felül van, szóval jól meg kell szórni árakkal a kilátogatókat.

Visszatérve a családokra, jól ki van ez találva, hiszen ha az ember nem csak felnőttekkel, de ácsingózó gyerekekkel is érkezik, nem biztos, hogy nemet mondunk egy 800 forintos forrócsokira, vagy arra a girosztálra, aminek az árából minimum négy napig eszik egy nagy étvágyú férfiember, szigorúan csak egészségeset.

(Ha valaki kint van, számolja már meg, hogy a négyezres girosztál vajon hány szem húst tartalmaz, persze, csak ha anyagilag jól el van engedve, és a szeme sem rebben a blokk láttán.)

képek forrása: vezess.hu