Japán okosságok, amiket az európai ember is szívesen látna

/
/
2212 megtekintés

Rengeteg olyan találmány van csak Japánban, ami eljuthatna Európába is, mert hasznát vennék.

Nem mindig kellemes csak háton feküdve dolgozni a laptopon, sokan szeretnek hason is feküdni, de gyorsan elfáradnak benne. Na ezzel a párnával a probléma meg van oldva.

Postásként vennéd hasznát a Japán találmánynak, ahol házszámok helyett a tulajdonos vezetékneve van feltüntetve.

WC tartály tetejére szerkesztett mosdókagyló a takarékosság jegyében élőknek. Megmosod a mancsaid, amivel később még a budit is lehúzod.

Automatizált boltok, ahol a személyzet helyett robotok látják el a teendőket.

Szintén robot egy szálloda pultjában.

A japánok utálják akkorára nyitni a szájukat, hogy belelásson az ember a gyomrukba, így ritkán rendelnek olyan ételt, amit csak szélesre nyitott pofával tudnak elfogyasztani. Praktikus szalvétát talált fel az egyik étterem, ami elrejti mások elől a kényelmetlen grimaszokat.

Mint tudjuk, Japánban szinte alig van bútor a lakásokban, szinte mindent a földön végeznek. Nem véletlen hát, ha olyan matracot találtak ki, ami lényegében mindenféle dologgá átalakítható. Szék, asztal és egyéb jóság hajtogatható belőle.

Ha van bicikli-, akkor van esernyőtároló is. Gondolj csak bele mekkora nyűg, amikor szakadó esőben megérkezel a munkahelyedre, és a víztől tocsogó esernyődet cipeled magaddal. Itt szépen leadják a portán száradni.

Vajon hány körmöt nyitottak már fel az ember ujjáról a dobozokra szorosan applikált bontók? Itt gondolnak az egyszerűségre is, hiszen gyűrű alakú részt is kialakítottak rajta, hogy könnyebb legyen a fogás.