Jövőre már szabadulhat a 4 ember haláláért felelős szlovák milliomosnő

/
/
6468 megtekintés

Eva Rezesovának ez már az ötödik éve lesz a rácsok mögött és ha minden jól megy jövőre már szabadulhat.

Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autó­pályán az X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométer/órás sebességgel hátulról belerohant egy Fiat Puntóba. A kisautó utasai közül senki nem élte túl a balesetet, négy ártatlan ember halt meg a kocsiban. Tettéért jogerősen kilencévnyi börtönbüntetést kapott.

Az ítéletet kihirdető bíró szerint egyértelmű volt, hogy a Fiat szabályosan közlekedett az autópályán. Ezt azért is kellett tisztázni, mert korábban Rezesová azzal próbált védekezni, hogy elkerülhetetlen volt az ütközés, mert a Fiat behajtott elé a belső sávba. Ezzel szemben a szakértők megállapították, hogy a baleset igenis elkerülhető lett volna, ha a vádlott nem ittas és időben tud reagálni, megállni. Rezesová a bíróságon az utolsó szó jogán csak annyit mondott: borzalmasan sajnálja, hogy bekövetkezett a baleset, és mélységesen együttérez a hozzátartozókkal. A bíró szerint azonban a bocsánatkérése nem járt megbánással, nem volt őszinte, amit az is bizonyít, nem nézett az áldozatok családtagjainak a szemébe.

Eva Rezesová, jövőre akár örökre búcsút mondhat a rácsok mögötti világnak. 2018-ban ugyanis letelik büntetésének kétharmada, így feltételesen szabadlábra helyezhetik.