Ezzel a testre erősíthető eszközzel bárhol leteheted a hátsód, ha az elfáradt

/
/
1421 megtekintés

Egy svájci cég olyan modern csontvázat tervezett, amivel bárhol leülhetsz, ha kifáradsz.

A svájci Sapetti cég tervezte annak a modern-kori csontváznak a dizájnját, ami a Noonee vállalat első, és egyben rendkívül hasznos terméke. A széktelen szék könnyen a testre csatolható, a járást nem gátolja, viszont ha le akarunk huppanni valahová, a szerkezet szinte ülőhelyként funkcionál.

Ez nem azt jelenti, hogy azon kocsmatöltelékek fogják ezt megvenni az első falusi gazdaboltban, akik rommá isszák magukat az egyik talponállóban, és hazafelé limbózva megpihennek rajta az útszéli árok finom gyepszőnyege helyett.

A dizájnos szék főleg olyan cégeket céloz meg, ahol az alkalmazottak ülő és álló munkát is felváltva végeznek, és olykor olyan testtartást kell felvenniük, amiben a munkavállalók fizikai terhelést éreznek. Ha ez a váltott és néhanapján megterhelő ergonómiai környezet megoldott, akkor potenciálisan csökkenthető a távollétek száma és a korai nyugdíjazás. A hordozható mechatronikus készülék biztosítja, hogy a viselője ott és úgy üljön le, ahogyan épp szeretne, vagy a munkáját kényelmesen tudja végezni.

A Sapetti cég két éven keresztül fejlesztette a székét olyan vállalatok közreműködésével, mint az Audi, a BMW, Skoda, Daimler és a Renault, hogy jobban megértsék és tisztázzák az ott dolgozók igényeit.

Nem jönne rosszul néhanapján.