Menő és csúcstechnológiás Star Wars sisakban harcolnak a brit kommandósok

/
/
6756 megtekintés

Boba Fett kilépett a Star Wars vásznáról, hogy sisakját kölcsönadja a brit kommandósoknak.

A világ hadseregei régóta keresik arra megoldást, hogyan nyújthatnak megfelelő védelmet a katonák fejének. A régóta használt bilik hasznosak ugyan, de a kobak nagy százalékát mégis védtelenül hagyják. Egyre több alakulat fejleszt különleges sisakokat, amik közül a brit SAS kommandó Boba Fett kevlárja a legkiemelkedőbb, főleg a Star Wars mozit kedvelők körében.

A Devtac Ronin Kevlar Taktikai Ballisztikus Sisak nem csak futurisztikus kinézetű, de golyó- és tűzálló, emellett mindenféle modern kütyüvel fel van szerelve. Sötétben is látnak vele az infravörös szemeknek köszönhetően, amihez párosították a barát vagy ellenség technológiát. A lényege, hogy a szem előtti kijelző megmutatja a bajtársak sisakjába épített szenzorok segítségével, hogy ki van velünk, és ki ellenünk. A GPS térképek kivetítése csak hab a tortán, ami a csapatok mozgását, és a terep jellemzőit is részletesen megmutatja.

Katonai források szerint ez a jövő technológiája, amit már az amerikai Delta Force és a Navy Seal is alkalmaz. Páratlan tudásának köszönhetően az AK-47 lőszernél nagyobb kalibernek is ellenáll, és a sorozatlövők golyóin túl a bombák repeszeit is gond nélkül megállítja.