Nem csak a személyisége, de a külseje is káprázatos Jordánia hercegnőjének

/
/
2624 megtekintés

Rania Al-Abdullah hétköznapi emberből lett arisztokrata, szépsége mellett pedig a személyisége is elragadó.

A nemsokára 47 évessé érő Rania Al-Abdullah gazdag orvos család sarjaként látta meg a napvilágot 1970-ben, ám nem a családi hagyományokat követte, amikor továbbtanulásra adta a fejét. A kairói egyetemen szerzett üzleti diplomát, majd a bankszektorban és az Apple-nél is dolgozva szerzett tapasztalatot.

1993-ban egy vacsorán találkozott II. Abdullah jordán herceggel, és még ezen az éven házasságot is kötöttek. Az évek során 4 gyermekük született, ami csöppet sem látszik meg a hercegnő szépségén, ami mellett csak a személyisége ragyogóbb.

Raina hercegnőért azonban nem csak a férje rajong, hanem egy egész ország is, ami jelentős karitatív munkáinak köszönhető. Főleg a gyerekekre fektet nagy hangsúlyt, jótékonysági szervezeteket és iskolákat látogat akár az országon kívül is. Jelentős szerepet játszik hazájában és külföldön abban, hogy megszólítsa a nemzetközi közösséget, és elősegítse a toleranciát és a kultúrák közötti párbeszédet. Sok ügyet támogat helyi szinten és nemzetközileg is, és sok szervezetben vesz aktívan részt.