Egy német szupermarket teljesen kipucolta a külföldi termékeket a polcairól

/
/
2039 megtekintés

Alig maradt valami annak a boltnak a polcain, ami az idegengyűlölet miatt különös kezdeményezéssel próbálja ellehetetleníteni a rasszizmust.

Amióta Európát ellepték a menekültek, gyűlölethullám lett úrrá rengeteg országban, a rasszizmus ellen pedig az Edeka egyik hamburgi boltja a legkreatívabb módon kampányolt. Nemes egyszerűséggel lepucolta a polcokról azokat a termékeket, amelyeket nem az országban állítanak elő. Nem kell mondani, hogy konkrétan pár doboz kotonon kívül sok minden nem maradt az üzletben, ami mellett figyelemfelkeltő üzenetek várták a vásárlókat. Az Edeka ugyanis kiáll a sokszínűség mellett, és ahogy egy üzletben is megférnek egymás mellett a világ különböző termékei, az országokban is elfogadhatnák egymást az eltérő nációk. A boltba betérőket a “szegényesek vagyunk változatosság híján, de a mai kínálatunkat határok közé szorítottuk” és az ehhez hasonló üzenetek fogadták.

Az egynapos kamubojkottot sokan nagyszerű ötletnek tartották, de várhatóan rengeteg felháborodott és dühös hozzászólás is érkezett a megosztott fényképekhez.