Szó nélkül smárolt le idegeneket, hogy megtudja miképp szabadítja fel őket a váratlan gesztus

/
/
6981 megtekintés

A fotós lány készített egy képet az alanyairól, majd szájon csókolva őket újra elkattintotta a masináját, hogy lássa, miképp hat az emberekre egy csók.

Fesztiválra azért jár az ember, hogy jól szórakozzon, remek hangulatban élvezze a zenét, és az idegen emberek társaságát, akivel megpróbál közelebbről is megismerkedni. Johanna Siring még a fényképezőgépét is magával vitte a dániai Roskilde Fesztiválra, ahol egy igazán egyszerű, de mégis komoly kísérletet hajtott végre. Arra volt kíváncsi, miként hat az idegenekre egy váratlanul elcsattant csók.

A fotós lány előbb egy sima portrét lőtt az alanyokról, aztán se szó, se beszéd, szájon csókolta őket, és azonnal készített is egy képet a meglepődött személyekről. A csók hatására szinte mindegyik bulizó önfeledt ábrázatot mutat mindenféle beállított mosoly vagy máz nélkül, amit Siring szimpla biológiával magyaráz. Szerinte a felszabaduló hormonok azonnal csökkentik a stresszt, és közelebb hozzák a puszi előtt még idegen feleket egymáshoz.

A kísérletet egy olyan férfi is kivitelezhetné, akinek annyi foga van, hogy még éppen képes szotyizni, megspékelve olyan szájszaggal, amit egy körbefosott toitoiban érzünk a nyári kánikulában. Gyanítom, hogy szabadulhatna fel ott annyi oxitocion és dopamin, ami egy kanos hadosztályra is elég volna, mosoly helyett egy büdös nagy füles járna a váratlan akcióért.