Testépítő hölgyek, akik megbánhatták, hogy szteroidokkal éltek

/
/
17191 megtekintés

A testépítés bizony a legembertpróbálóbb sportok egyike, hiszen látványos izmokat építeni csak kitartó munkával lehet, és az nem megy egyik napról a másikra.

A női testépítők nincsenek könnyű helyzetben, hiszen próbálnak olyan látványos izmokat építeni magukra, mint a férfiak, viszont nem megy olyan könnyen. A nők biológiai felépítéséből és magasabb testzsírszázalékából adódóan sem. Vannak viszont, akik ezt a választ nem fogadják el, és táplálékkiegészítők mellett, vagy épp azok helyett anabolikus szteroidokhoz is fordulnak.

Akik szteroidokkal élnek, azoknak nemcsak egészségügyi kockázatokkal kell számolniuk (például szív- és májbetegségek esélyével), hanem azzal is, hogy gyakorlatilag férfiakká alakulnak át: arcszőrzetük nő, megerősödik az állkapcsuk és bizony még aprócska péniszük is nőhet. Candice Armstronggal is ez történt, miután húszas éveiben rákapott a szteroidokra. Ilyen volt, ilyen lett (lábai közt ma már egy 2.5 centis kis fütyi is azt mutatja, hogy bizony nem lány már többé).

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 91

Nem sok embernél fajul a teljes átváltozásig a dolog, de Heidi Krieger, vagyis egy ideje már Andreas Krieger esetében így történt: a német súlylökő olyan messzire ment a szteroidokkal, hogy végül a nemátalakítást kellett választania. Ma már férfiként él, és szerintünk azért vannak napjai, amikor szívesen visszacsinálná az egészet…

Mások már tinédzserként eldöntik, mit akarnak, és nem hagyják magukat lebeszélni erről. A brit Joanna Clare Thomas szerelme a testépítés iránt 14 évesen kezdődött, a következő két évben pedig gyanúsan sokat, 41 kilót hízott. Manapság már ő sem az a hamvas szépség, aki fiatalon volt.

Brigita Brezovac fitnesszel akart foglalkozni, de hazájában, Szlovéniában ettől eltanácsolták az illetékes szervek, ezért elkezdett testépítőként dolgozni az alakján. Bár pályája korántsem volt sikertelen, szerintünk egykori szépségének végleges elvesztését igazán sajnálhatja…

Mimi D’Attomo három éven át keményen tolta a szteroidkoktélját, de szerencsére leállt vele, mielőtt visszafordíthatatlan következményei lettek volna a dolognak. Később azon ritka testépítő hölgyek egyike lett, akik nyíltan beszéltek a szteroidokról – Mimi az alkoholizmushoz hasonlította ezek fogyasztását. Azt sem titkolta, hogy miután leállt a cuccokkal, további három év kellett a szervezetének, mire teljesen helyre jött.