Ilyen előzéseket látva kitéped a hajad

/
/
6272 megtekintés

A balesetek nagy része előzések miatt történik, mert sokan vannak, akik nem képesek jó felmérni a szemből érkező autós távolságát, sebességét és ezzel nem csak a sajátjuk de mások életét is kockáztatják.

Az autózás veszélyes üzem, az előzés pedig az autózás egyik legkockázatosabb manővere. Ez a téma egy elég kényes témakör amiről órákig lehetne vitatkozni, hogy akkor kik is okozzák a legtöbb balesetet, azok akik tempósabban haladnak, vagy azok akik totyognak az utakon. A felelősség közös, ész nélkül nyomni a pedált felelőtlenség, nem azért mert nem vagyunk jó sofőrök, hanem azért mert az autósok többsége nincs felkészülve erre, sőt rengetegen tényleg nyugdíjas tempóban haladnak feltartva ezzel másokat. Ezzel nem a gyorshajtás mellett akarunk kampányolni de tény, hogy 90-es szakaszon ne szarakodjunk 60-al mert sok mindenkinél elpattan a cérna és bár az útszakasz nem teszi lehetővé, de akkor is előzgetni fognak. Tartsuk be a szabályokat, és bár az indokolatlan lassú haladást nem büntetik, de legyünk vele tisztában, hogy a lassú haladás ugyanúgy veszélyes lehet mint a gyorshajtás.

A mostani videóban van minden, csupa olyan előzés amit átélve mindenkinél csokis lesz a gatya. Itt tényleg csak centiken múltak az ember életek.