203 milliárdot nyert a lottón. Szerintetek mi volt az első dolga?

/
/
19481 megtekintés

Ó bárcsak beakadna a lottó ötös – a mondat ami minden szombaton elhagyja a szánkat. Álmodozunk, és fejben már jó előre elkötjük a nyereményt.

Mavis Wanczyk a Massachusetts-i Chicopee-ben él és egy kórházban dolgozik – vagyis már csak dolgozott. Ugyanis miután szerdán kiderült, hogy ő nyerte meg minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereményét a Powerball lottón, a nőnek első dolga volt, hogy felmondjon. 12 év múlva mehetett volna nyugdíjba, és hát ezt ennyi pénzzel a zsebében már nem kell kivárnia. Hogy mennyit nyert? Kapaszkodj: 757,8 millió dollárt, azaz 203 milliárd forintot.

Persze az 53 éves nőt rendesen megadóztatják, így 336 350 655 dollárja marad, de szerintünk még ezzel is nagyon jól járt. Ő maga annyit mondott, elsőre megijedt a hatalmas összegtől, és egy tűzoltó ismerősét kérte meg, hogy kísérje haza, nézzék meg együtt, hogy nem lopták-e el a szelvényét. Az első sokk után jött a felmondás, most pedig egy ideig nem akar mást csinálni, mint otthon pihengetve kitalálni, mi legyen a következő lépés.

A nő azt mondja, egymillióval is nagyon boldog lett volna. Most viszont a LadBible szerint nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint Will Smith (250 millió dollár), Robert Downey Jr (220 millió dollár), Mick Jagger (305 millió dollár), illetve Kanye West és Kim Kardashian együtt.  A hölgynek egyébként tavaly halt meg a férje. Van két gyereke – lánya 31, fia 26 éves, és hát szerintünk valószínű, hogy a pénz nagy részét rájuk költi majd.