Ijesztő módon reklámozzák a Stephen King regényéből készült horror mozit

/
/
1261 megtekintés

Sydney utcáit eddig ismeretlen okokból lepték el a piros lufik, az okok pedig hamar kiderültek.

Még csak felböffent az infó, hogy Stephen King “Az” című regényéből újabb mozifilm készül, máris félnótások lepték el az utcákat, hogy bohóc jelmezben ijesztgessék a járókelőket. Először a filmkészítők akciójának vélték a dolgot, aztán tudatosult, hogy ez nem egy jól megtervezett promo. Nem úgy a mozibemutató előtti hullámverés, ami Sydney utcáin piros lufik formájában jelenik meg, mint ügyes reklám.

Eleinte senki nem értette miért vannak a csatornafedelekre piros lufik kötve, csak később esett le a rajongóknak is, hogy a hamarosan moziba kerülő horrormozit igyekeznek kellően felvezetni. A regényben szereplő Derry városában ugyanis egy zenebohóc bőrébe bújt szörny 27 évente kimerészkedik a csatornarendszer mélyéről, hogy kipuhatolja a gyerekek gyenge pontjait, piros lufijaival, kacajával, kereplőivel és ördögi mosolyával halálra rémissze majd felfalja őket.

Muschietti filmje egyébként 35 milliót emésztett fel, de ha figyelembe vesszük, hogy a rendező által jegyzett Mama című mozi 15 miskából 145-öt hozott az Universalnak, akkor jogosan várhatjuk a nem épp popcorn-mozinak ígérkező rémületet.