Ismerd meg a brit királyi család 10 különös szabályát

/
/
5715 megtekintés

Vagány lehet királynak lenni, de annyi szabálynak kell megfelelni, hogy elég azokat megtanulni. Mutatunk tízet, amiket valószínűleg még nem ismertél.

A brit királyi család tagjainak rengeteg szabályt kell betartania, amiket már születésüktől kezdve mindenki buksijába vernek, persze nem szó szerint. Amikor látjuk őket a tévében, egyiknek-másiknak nem értjük az okát, a miértjét, amiknek a magyarázata olykor pofonegyszerű. Ugyan nem soroljuk fel több oldalon az összeset, de tíz, általad talán még nem ismert okosságot bemutatunk.

György herceget mindig rövidgatyóban látjuk, és nem azért, mert a királyi család eladósodott, és nem telik hosszúra. Csupán az a szabály járja, hogy a fiúk 8 éves kor alatt nem viselhetnek hosszú nadrágot semmilyen protokolláris eseményen, kivéve, ha már idősebb. Ekkor ugyanis a legtöbb iskola egyenruhája is már hosszúnadrág.

A szavazás megengedett a brit királyi család tagjainak is, mégsem tehetnek így, hiszen politikailag teljesen semlegesnek kell maradniuk.

Egy ivós bulin nem feltétlenül fogjuk egyik herceg asszonyát sem feketében látni, ugyanis a fekete a gyász színe. Egyedül Diana hercegnő merte ezt a szabályt megszegni, aki nyilvános eseményeken volt, hogy megjelent fekete színű felöltőben. 1994-ben az egyik galéria nyári partiján több fotós is lekapta az ifjú hercegnét, a ruha pedig megkapta a bosszú ruhája elnevezést, ugyanis a csalárd férj ekkor vallotta be tiltott viszonyát Kamillával.

A lehetséges ételmérgezések, talán a különféle toxinok miatt a királyi család tagjainak sokáig tiltva volt a kagylófogyasztás. Erzsébet királynő továbbra is kerüli, de Károly herceg olykor-olykor megenged magának valamennyit ebből a finomságból

A királyi család tagjai elég gyakran utaznak külön, az oka pedig pofonegyszerű. A repülők lezuhannak, a hajók elsüllyednek, az autók baleseteket szenvednek el, és elég nagy probléma lenne, ha az összes örökös egy helyen utazna és elhunyna.