Ismerd meg a brit királyi család 10 különös szabályát

/
/
5730 megtekintés

Vagány lehet királynak lenni, de annyi szabálynak kell megfelelni, hogy elég azokat megtanulni. Mutatunk tízet, amiket valószínűleg még nem ismertél.

Tilos autogramot adni bármelyik királyi családtagnak, hiszen ezzel kerülik el a hamisítással járó kellemetlen eseteket. Csakis hivatalos dokumentumra szignóznak, bár előfordult már, hogy Károly herceg is kézjegyét adta a Cornwall árvíz egyik túlélőjének, vagy fia egy gyerek begipszelt kezére firkált.

A brit királyi család feje egyben az anglikán egyház vezetője is, így más egyház tanításait egyáltalán nem követhetik. Nem elég, hogy nem gyakorolhatnak más vallást, más vallású személyekkel sem házasodhattak, ami 2011-ben változott.

A királyi család tagjainak öltözéke nem tükrözheti a luxust, a protokoll szerint pedig nem viselhetnek szőrmét sem. Csak nagyon ritka alkalomkor vehetik fel a szőrmével ellátott ruhadarabokat, de ez esetben is csak díszítő elemként lehet a ruhán valamilyen prém-féleség.

Karácsonykor kötelező az egész családnak összegyűlnie, hogy közösen töltsék az ünnepeket. Norfolkban, a Sandringham házban töltik a hosszú hétvégét, és tilos bármilyen képet is megosztani a meghitt pillanatokról. Hogy el tudjuk képzelni hogyan is nézhet ki a karácsony Erzsébetéknél, Madame Tussauds panoptikumában van egy összeállítás, ami vizuálisan a kíváncsiskodók elé tárja a látványt.

Nem elég, hogy nem lehet megpaskolni Katalin hercegné popóját, de a család tagjait egészen addig tilos megérinteni, amíg ők maguk kezet nem nyújtanak. 2009-ben nagy port kavart, amikor Obama felesége tabiöleléssel üdvözölte II. Erzsébetet, hiszen az etikett az ilyesmit szigorúan tiltja.