12 egyedi rendszám, amire felkapod a fejed magyar utakon

/
/
47797 megtekintés

Van az a rendszámötlet, amiért képes lennél kiadni 435 000 forintot? Nem kevés, de cserébe garantáltan feltűnést kelthetsz a magyar utakon.

A magyar utakon gyakran láthatsz egyedi rendszámokat, amik valljuk be elég figyelemfelkeltőek. Sokszor irigykedve nézzük azokat és elgondolkodunk, hogy nekünk is jó lenne egy. Vannak közte viccesek és vannak közte olyanok is ami inkább ciki mint vagány de hát embere válogatja. Kétféle típus létezik, vannak az úgynevezett egyedi rendszámok és vannak az egyéni rendszámok. Hogy mi a különbség? A karakterek eloszlása, és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű +2 szám, 5 betű + 1 szám.

Kétféle típus létezik, vannak az úgynevezett egyedi rendszámok és vannak az egyéni rendszámok. Hogy mi a különbség? A karakterek eloszlása, és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű +2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás. A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.