Undorító, de hatásos kísérlettel mutatta meg diákjainak, miért fontos a kézmosás

/
/
4048 megtekintés

Nem csak a gyerekek felejtenek el kezet mosni, de a felnőttek is, aminek fontosságára egy tanárnő világított rá egy egyszerű kísérlettel.

A gyerekek nagy részének nem épp jóbarátja a szappan, nem csak a suliban, de otthon is ritkán mosnak kezet. Már reggel lekezelnek a srácok az összes haverral még becsengő előtt, persze miután a fiúk fele letudta a reggeli hugyoldát, megvakarta a golyókat, és a nadrágba nyúlva szedték ki a fenékbe szippantott alsógatyát. Képzelheted mi mocsok jár kézről kézre, már a nap elején.

Donna Gill Allen, a Fayetteville-i gimnázium egészségtan tanára pont az ilyen esetek elkerüléséért egy különös kísérletet vitt be órára. Három szelet kenyeret vitt be a kölykök közé, amit különböző módon külön-külön három zacskóba helyezett. Az egyiket steril gumikesztyűvel fóliázta be, a másikat frissen mosott kézzel zacskózta, a harmadik szeletet pedig körbe adta az osztályban, hogy mindenki tapizza össze, mielőtt azt lezárják. Az eredményre pár napot kellett várni, ami nem csak az osztályteremben, de azóta a facebookon is meghozta a várva várt sikert.

A megfogdosott kenyér bezöldült, oszlásnak indult, míg a másik kettőnek még akkor sem volt semmi baja. A tanárnő bejegyzésben adta ismerősei tudtára kísérlete eredményét, amit több ezren osztottak már meg, és nem csak a haverokat, de a világ minden részét bejárta már, elismerő kommentekkel elárasztva a leleményes és látványos módszert.