Halálos mérgű kígyók között taposgálva készít róluk elképesztő fotósorozatot

/
/
3941 megtekintés

A világ egyik leghalálosabb kígyója is megmarta már, de még ez sem tántorítja el a fotóst, hogy lélegzetelállító képeket készítsen a hüllőkről.

Mark Laita nem egy függő herpetológus, hanem szimpla fotós, aki a veszélyes hüllők textúráit és formáit művészi módon képes megörökíteni. A kígyók nem csak ijesztőek és kiszámíthatatlanok, hanem titokzatosak is, és épp ez a kettősség vonzza az amerikai fotóst, hogy a szimbolikus világ előkelő helyén is szereplő állatok témaként szolgálnak munkáiban.

Laita főleg gyűjtőkkel, állatkertekkel és tenyésztőkkel dolgozik együtt, akik hagyják a fotósnak, hogy kígyó gyűjteményüket fényképezhesse. A hobbiként indult munka egyébként nagyon veszélyes, bizonyítja ezt az a tény is, hogy a fotóst egyik alkalommal egy fekete mamba marta meg a lábán. Egyesek szerint a ritkaságnak számító száraz marás szerencsés áldozata lett, amikor az állat nem juttat mérget a zsákmányába, mások szerint annyira vérzett a sebe, hogy a méreg nem tudott kellően a véráramba jutni. Egy biztos, Laita túlélte a támadást, és még ez sem szegte kedvét, hogy továbbra is mérgeskígyók között sertepertéljen.

Királykobra

Maláj kék korallkígyó

Gyémánt csörgőkígyó

Bambuszvipera

Mohave csörgőkígyó

Sri Lanka-i vipera