A boksztörténelem 25 legendás ütése egyetlen videóban

/
/
8698 megtekintés

A boksz az utóbbi húsz évben fokozatosan hanyatlik. Még nem halt meg ugyan, de ha komolyabb változás nem történik akkor előfordulhat, hogy örökre eltűnik majd az emberek emlékezetéből.

Ennek a hanyatlásnak több oka is van, de az egyik legfontosabb a nehézsúlyú bajnokok és sztár bokszolók hiánya. Mindig is ez a kategória határozta meg a teljes sportot, most viszont egy kihalt sivataghoz hasonlít a látkép. Régen pontosan tudtuk ki a világbajnok, most viszont ez teljesen összemosódott. WBA,WBC és IBF? Melyik a legfontosabb, ki az igazi bajnok?

Cirkusz kell a népnek, önmagában már nem elég az hogy két bokszoló megküzd egymással. Balhé kell, botrány és jó sok vér.  A promoterek kezében akkora hatalom van, hogy néhány mérkőzést sosem kerül megrendezésre, mert valamelyik promoter cégnek nem teszik egy feltétel, vagy a jegyek arányának elosztása, vagy a szponzor, a közvetítésért felelős csatorna, a mérkőzés helyszíne vagy bármi ami ütközik az üzleti érdekükkel. Ezért van az, hogy egyre kevesebb szupermeccset látunk, és ha ez nem változik, ha a boksz nem talál vissza a gyökereihez, és továbbra is a promoterek kezébe adja a hatalmat, akkor a sport hamar eltűnik majd és átadja helyét az trónkövetelő MMA-nak.

Azonban most a Legend TV egy pazar összeállítással jött ki, 25 olyan ütéssel, ami maga a boksztörténelem. Tyson, Pacquiao, Tszyu, Mayweather, Ali, Marciano, Lewis és a többiek. Micsoda nevek, és hol vannak már az ilyen legendák!?