Egy tanulmány szerint a borotválkozó férfiak nagy eséllyel lesznek nemzőképtelenek

/
/
10320 megtekintés

Manapság nincs olyan dolog, ami ne károsítaná az egészségünket, egy legújabb tanulmány szerint pedig már borotválkozni sem lehet.

Vagyis lehet, de akkor John Rambo módjára, aki egy éles pengével, csontszárazon húzta le a pofaszőrt. Egy tanulmány szerint ugyanis a borotválkozó, vagyis borotvahabot használó férfiak nagyobb eséllyel lesznek meddők, mint szakállas társaik. A borotvahabban és annak dobozában ugyanis található egy ftalát nevú anyag, ami nem csak tizedeli a spermák számát, de lassítja azok mozgását is, miközben beleszól annak DNS-ébe is. Nem jó hír, hogy ez az észrevétlenül a szervezetbe szivárgó ftalátok szinte minden másban is megtalálhatók, ami műanyagokhoz, a mindennapi használati tárgyainkhoz köthető. Szóval ha már tisztálkodsz, válassz bio termékeket.

De ha már itt járunk, tegyük teljessé a listát. Sosem gondoltad volna, hogy egy egyszerű vásárláskor is mekkora sokk éri a tested, ugyanis a boltban kapott blokkok nagy része egy hormon roncsoló anyaggal, BPA-val van borítva. Elég csak jól megfogdosni az ártatlannak tűnő fecnit, máris bejut a cucc a szervezetedbe, ami szintén megtermékenyítési problémákat okoz. De a konzerves kajákkal is ugyanez a helyzet, ami szintén tartalmaz ebből az anyagból, szóval csak óvatosan.

A különféle segédeszközök amellett, hogy óriási gyönyöröket okoznak használójának, vinilt tartalmaznak, ami szintén nem jó ómen a spermák szempontjából. De ott vannak még a különféle permetszerek, amelyeket sokszor átgondolatlanul használunk. Az sem dobja fel a golyókat, ha egy jéghideg autó ülésébe huppanunk be kora reggel munkába menet, de az meg pláne gondot okoz, ha a fűtött ülés rendszeresen rántottát csinál a tojásokból.

Manapság kevés olyan dolog van, ami a szervezetünkre nézve nincs káros hatással, de azért még lehetőségünk van tisztának maradni a különféle káros anyagokkal szemben. A lényeg a tudatos vásárlás és az odafigyelés.