Magyar női dizájner álmodja meg az ismert autómárkák menő felnijeit

/
/
3421 megtekintés

Bemutatjuk nektek Dániel Tündét, aki jelenleg az Audi külső részletek tervezőosztályán dolgozik, több szériamodell és koncepcióautó kereke is viseli a keze nyomát.

A jó magyar munkaerőre Európa számos országában szükség van. Szerencsére nem csak azért mert olcsó a hazai munkaerő, hanem mert  igenis vannak kreatív, igen tehetséges magyarok akik nem csak itthon de külföldön is megállják a helyüket. A legnevesebb autógyárak is szép számmal alkalmaznak magyar munkaerőt, közülük vannak akik a formatervekért felelősek. A teljesség igénye nélkül pl Kovács Miklós jegyzi az új modellek formáját a Kiánál, és Varga Péter rajzolja a legújabb Porschéket. Most pedig bemutatjuk nektek Dániel Tündét, aki olyan felniket tervez, hogy azt a pimp my ride csapata is megirigyelné.

 

Tünde már gyerekkora óta szerette az autókat és az autóversenyzést. A formatervezésbe a nagyapja vezette be, aki maga is dizájner volt. Mint sok társa, Tünde is a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerezte a diplomáját, és már ott részt vehetett a Mercedes-Benz izgalmas projektjein. A diplomamunkája elkészültével pedig lehetőséget kapott a Volkswagen külső részletek tervezői csapatában, mint keréktervező.

Az első munkája a Touareg és a Sharan kereke volt, ezt követte a Passat Alltrack, a Caddy Alltrack és a Golf Alltrack, de a Tiguan és az up! is a magyar dizájner kerekein gördül. Tünde ezután csatlakozott az Audi dizájncsapatához, de még a mostani frankfurti szalonon is jöttek ki olyan új Volkswagen-modellek, amelyek a keze nyomát viselik, például a márka vadonatúj crossovere, a T-Roc. Büszkék lehetünk rá!

 

forrás: player.hu