Őrület, hogy milyen trükkel vette rá Schwarzenegger Stallonét élete legelcseszettebb filmszerepére

/
/
12868 megtekintés

Később már Stallone is megbánta a filmet, amire Arnold vette rá, vagyis inkább csőbe húzta egy ügyes trükkel.

Az Állj, vagy lő a mamám! című akcióvígjáték Stallone egyik fekete foltja, amit ő maga is frappáns megnyilvánulással nyugtázott egy interjújában:

„Valószínűleg ez az egyik legrosszabb film az egész Naprendszerben, beleértve a földönkívüliek azon produkcióit, melyeket még nem láttunk”„egy laposféreg jobb forgatókönyvet tudna írni”, illetve „néhány országban, szerintem Kínában, a film heti egyszeri sugárzása az állami televízióban nullára csökkentette a születések számát. Ha heti kétszer adásba kerülne, húsz év alatt szerintem kihalna Kína lakossága”

A negatív kritikák ellenére a mozikban viszonylag sikeres volt a film, de Stallone így is elnyert vele egy legrosszabb színész díjat. Hogy mi vette rá őt a főszerepre, csak nemrég derült ki, ami Schwarzeneggerrel való konfliktusáig vezethető vissza. Fénykorukban folyamatosan versengtek, muszkliban, gázsiban, csajokban, így nem is volt kérdés, hogy keresztbe is úgy tettek egymásnak, ahogy és ahol csak lehetett.

Az Állj, vagy lő a mamám! filmszerepére előbb Arnoldot kérték fel, aki végignyálazta a forgatókönyvet, attól öklendezni kezdett, de okosan irreálisan magas gázsit kért a producerektől. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, ők azonnal elrohantak máshoz egy sokkal olcsóbb csekkel, és a szokásos dumával, hogy Schwarzenegger akarja magának a szerepet. Stallone ezt meghallva azonnal le is csapott a mozira, elvállalta, csakhogy elhappolja Arni elől, majd miután belebukott, azt kívánta, bárcsak sosem tette volna. Arnold szivarral és whiskey-vel hátradőlve mosolyogta Stallone bukását, akivel azóta egy húron pendülnek, bár lehet ez is csak amolyan “engedd közel a barátaidat, de az ellenségeidet még közelebb” taktika.