Zac Efron bitang jól néz ki a Baywatchban, itt a brutális fizikumának a titka

/
/
12581 megtekintés

Az egykori ficsúrból igazi kemény-legény lett a Baywatchra, amibet őrületes munkát fektetett a végeredmény érdekében.

Van pénze, jól is néz ki, de mostanság biztosan több női szív törik össze, mint évekkel ezelőtt. Zac Efron ugyanis olyan izmokat pattintott a Baywatch mozira, hogy még Dwayne Johnson is a homlokára tolja a szemüvegét. A filmiparban nagyszerű átalakulásoknak lehettünk már szemtanúi, de sokkal jobban irigylik most a High School Musical sztárját, főleg a szálkás muszklijai miatt.

A tökéletes testért spártai diétát követett, emellett pedig személyi edző utasításai szerint edzette magát háromnapos szakaszokra bontva. Ha valaki formás felsőtestet akar, jó megjegyeznie a tényt, 70 százalék a kaján múlik, épp ezért Efron barátunk is nulla szénhidráton volt kilenc napig, hogy aztán azt ehessen, amit csak akar. Ilyenkor belehúzott, és az addig tökéletes fehérjék és zöldségek helyett sütit, steaket, tésztákat és kenyeret is betolt.

A maradék harminc százalék kemény edzésből állt, amit Patrick Murphy személyi edző kezei alatt hajtott végre. A három napos szakaszokra bontott edzésben először a bicepszen és a hátizmokon dolgoztak, aztán jött a kegyetlen lábnap, végül a váll, mell és a tricepsz került lebombázásra. Az edzéseket kis egységekre bontották, sokszor szuperszetteztek, főleg olyan struktúrákat követtek, amikben kevesebb a pihenőidő, magasabb az elégetett kalória, közben pedig a tápanyagban dús vér is pumpálódott a muszklikba.

 

A súlyzós edzés mellé jöttek még a gyorsaságot és robbanékonyságot fejlesztő gyakorlatok is, csak hogy a filmvásznon ne egy hústömeg rohangáljon, hanem hihetőbb legyen a sportos vízi-mentő szerep. Az edzés és diéta annyira működött, hogy már hetekkel később drasztikusan csökkenni kezdett Zac barátunk testzsírszázaléka.