Egy amatőr tüntette el Superman bajszát, amire a filmstúdió milliárdokból sem volt képes

/
/
2430 megtekintés

A 300 milliós költségvetésű film készítői nem tudták azt, amit egy hétköznapi srác művelt egy 500 dolláros masinával.

Zack Snydernek egy családi tragédia miatt nem volt lehetősége befejezni Az Igazság Ligája mozifilmet, amiért pár jelenetet újra fel kellett venni. Nem is lenne ezzel gond, ha a Supermant játszó Henry Cavill már nem kezdte volna el a Mission: Impossible – Utóhatás című film forgatását, amiben hetyke traktoros bajuszban nyomta. Superman arca köztudottan borosta-mentes, ezért össze kellett dugni a fejüket a CGI-ért felelős szakembereknek.

Megoldották, a bökkenő viszont az volt, hogy olyan silány módon retusálták Cavill arcát, hogy a film gyalázása mellett erre is kitértek a csalódott rajongók. Elnéznénk, ha ez egy fapados kamerás mobillal készült volna, és nem egy Warner stúdióban, ahol 300 millió dollárt tapsoltak el a film elkészültéhez.

Aztán jött egy hétköznapi srác, aki DeepFakes néven olyan képmanipuláló algoritmust dobott össze, amivel pillanatok alatt, teljesen ingyen lekapta Superman bajszát. A végeredmény magáért beszél, a Warner-nak pedig főhet a feje.

Persze azt már nem is mondom, hogy ezzel az eszközzel a srác olyan kamu felnőttfilmes effekteket nyomott, amivel a sztárok arcát montázsolta rá kamu kamaty videókra.