Nem akarjuk elhinni, de úgy néz ki, hogy már a lángos is rákkeltő

/
/
293 megtekintés

Ellenőrök fogják ellepni a lángossütőket, hogy ellenőrizzék, hogy készítik a lángost.

Egy új eruópai irányelv miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei szombat óta járják az országot, hogy megnézzék, milyen hőfokon sütik a lángost. Ugyanis ha túl magas hőfokon készül akkor ak­ri­la­mid válik ki be­lőle, ami rákkeltő.

“175 fokos bő zsiradékban, olajban kell sütni. És nem sötétbarnára, hiszen ezek a szénhidrátok, ezek a redukáló cukrok úgy alakulnak át akrilamiddá, hogy látszik a színén. A lángost aranysárgára kell sütni – mondta Zoltay Anna, a Nébih vendéglátás és étkeztetésfelügyeleti osztályának vezetője.

Reméljük azért végleg nem fog eltűnni a strandok büféjéből.