A romániai Enigmában félrenyeled a kávéd, az tuti

/
/
1223 megtekintés

Ha az ember külföldön járva a megfelelő helyet keresi a nagy városnézés közbeni megpihenésre, elsődleges szempontja az ideális ár mellett a szokatlan, dizájnos külső, de főleg belső megjelenés. A romániai Enigma kávézó azt hiszem pont ilyen. A 6th Sense Interiors által megálmodott steampunk kávézó egy hatalmas időgépszerű mozgó óra, ahová betérve azt a benyomást kelti, hogy […]

Ha az ember külföldön járva a megfelelő helyet keresi a nagy városnézés közbeni megpihenésre, elsődleges szempontja az ideális ár mellett a szokatlan, dizájnos külső, de főleg belső megjelenés.

A romániai Enigma kávézó azt hiszem pont ilyen. A 6th Sense Interiors által megálmodott steampunk kávézó egy hatalmas időgépszerű mozgó óra, ahová betérve azt a benyomást kelti, hogy a mozgó alkatrészek között, magában a szerkezetben foglaltunk helyet. A kolozsvári dizájnerek (Alexandru Tohotan és Zoltan Zelenyak) számára nem ez az első ilyen volumenő alkotás. Az ő kezük munkáját dicséri a Tengeralattjáró és a Joben bisztro is.

A munkálatok majdnem két évig tartottak, de a végeredmény magáért beszél. A kávézó belseje lenyűgöző, mozgó alkatrészek mindenhol. A helyiségben található egy emberre hajazó robot, plafonon nyíló virágok és egy fém madár is. Aki betérne ide egy kávéra, az kolozsváron, elvileg a Iuliu Maniu utcában rátalál a helyre.

255

11

256

438

542

829

1028

2111

17

bdba9__Enigma-cafe-cluj-design-interior-7

this-steampunk-bar-in-romania-is-filled-with-kinetic-sculptures_21

enigma_steampunk_romania_4

enigma-1

enigma-cafe-cluj-design-interior______________

enigma-cafe-cluj-design-interior_________________

Enigma-cafe-cluj-design-interior-1

Enigma-cafe-cluj-design-interior-9

19

Enigma-cafe-cluj-design-interior-14

Enigma-cafe-cluj-design-interior-15

Enigma-cafe-cluj-design-interior-16

Enigma-cafe-cluj-design-interior-28

enigma-cafe-cluj-romania-by-6th-sense-interiors-9

onlineimageresize_com_steampunkbar33

(forrás: boredpanda.com)