Na ettől annyira finom a budapesti török gyros

/
/
911 megtekintés

Eddig azt hittük, hogy valami titkos összetevő miatt annyira ízletes a főváros török éttermeiben mért gyros, de most végre a NÉBIH kiderítette, hogy a hús előkészítésének módjában rejlik a varázslat. Nem kell hozzá más csupán egy betonkeverő, egy kis hús, só, bors, fűszerek és BUMMMMM, meg is született a tökéletes gyros-hús, amit aztán szépen nyársra húznak […]

Eddig azt hittük, hogy valami titkos összetevő miatt annyira ízletes a főváros török éttermeiben mért gyros, de most végre a NÉBIH kiderítette, hogy a hús előkészítésének módjában rejlik a varázslat.

giphy

Nem kell hozzá más csupán egy betonkeverő, egy kis hús, só, bors, fűszerek és BUMMMMM, meg is született a tökéletes gyros-hús, amit aztán szépen nyársra húznak és megpörgetik a grillen. Addig nincs is baj míg rendesen átsül, de biztos futottál már bele egy átbulizott éjszaka hajnalán olyanba, mikor dugig van a gíroszos és a félig megsült húst nyesik a pitába…

Egy pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött december elején a NÉBIH. Az eljárás során összesen több mint 22 tonna terméket foglaltak le a szakemberek, valamint felfedeztek egy engedély nélkül működő gyros előállító üzemet is.

A húsnagykereskedés ellenőrzése során jelöletlen és nem nyomon követhető termékeket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt. A jelöletlen baromfi termékek Lengyelországból érkeztek EKAER szám nélkül, míg a lefoglalt marhahúsok termékeknek a nyomon követése nem volt megfelelő.

A nagykereskedés mögötti épületben egy engedély nélkül működő gyros előállító üzemet is felfedeztek az ellenőrök.

Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek a helyszínről. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gyros. A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gyrososhoz szállítottak az üzemből.

A NÉBIH KÜI valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezett és elrendelte az ott fellelt 22 tonna baromfi, pulyka, marha-hús, joghurt és fűszerek megsemmisítését.