Máris darabokra szedték a Galaxy S7-et, ez van benne

/
/
392 megtekintés

Csupán két nap telt el az S7 bemutatója óta, de az oroszok már apró darabokra szedte a készüléket, hogy lássuk mi van benne.

Az orosz Hi-Tech.ru csapatának már a vasárnapi világpremier után a volt kéznél egy új Samsung Galaxy S7, amit szinte azonnal fel is boncoltak, mint egy kísérleti békát.

Az S7 hátulról pattintható szét, ami annyit jelent, hogy könnyen ki lehet cserélni az akkumulátorát, a kijelzőhöz viszont szinte atomjaira kell bontani a készüléket.

image (1)

A Gorilla Glass panelt odaragasztották a kerethez, és mivel nincs külön tömítés, ez biztosítja a vízállóságot is, szóval, ha ezt megbontjuk, utána már ne nagyon dobáljuk vízbe a telefont, hátha rosszul ragasztottuk vissza.

A legérdekesebb heatpipe hűtési rendszer (hőelvezető csőrendszer), amivel a Samsung eléri, hogy a saját fejlesztésű Exynos 8890-es chipkészlete ne hevüljön túl. Ebben vizet keringet a rendszer, ami a meleg hatására gőzzé válik, majd a hideg részeken lecsapódik.

image

Az oroszok szerint a ki/bekapcsoló, valamint a hangerőszabályzó megbízható és tartós, azért pedig külön piros pont a Samsungnak, hogy egyes alkatrészek, például a kamera, külön is eltávolíthatók, vagyis ha netán elejtjük és összetörik vagy valami más miatt meghibásodik, akkor külön is cserélhető.

image (2)

Az Android 6.0 Marshmallow rendszert futtató készülékek március 11-én kerülnek forgalomba. A Samsung Galaxy S7 a Telekomnál 250 ezer forintba kerül, a Telenornál 251 ezer forintot kérnek érte, a Vodafone-nál pedig 248 ezret. Az érdekesebb S7 edge modellért a Telekom 280 ezer forintot számol fel, a Telenor 286 ezret, a Vodafone pedig 282 ezer forintot.

image (3)